Drukwerk
afbeelding template projectplan website

Droom jij ervan om succesvol te zijn met je project en maatschappelijke impact te hebben?

Maar weet je niet waar je moet beginnen of lukt het niet om fondsen aan boord te krijgen voor je project? 

Met de invultemplate krijg je een praktisch handvat om direct aan de slag te kunnen met je projectplan om fondsen te werven.

Alle belangrijke bouwstenen voor een goed projectplan komen aan bod. Zo werk je vanuit een stevige basis met structuur en focus.

Je bespaart tijd, energie en komt meteen in actie.

 

Dit is wat deelnemers zeiden over het invulformat

‘Ik heb zoveel trainingen gevolgd over fondsenwerving, maar jij biedt het zo praktisch aan dat je meteen aan de slag kunt. De template helpt mij heel erg om structuur aan te brengen en het geeft me rust. Ik weet nu wat financiers willen weten en ik ben nog niet eerder zo snel gestart met het schrijven van mijn plan.’

Pet van de Luijtgaarden

 

Met een hoofd vol plannen was het de kunst voor mij om ze tot leven te laten komen. Veelal omdat ook mijn plannen een vraag tot financiële ondersteuning inhielden. En dan wil je gewoon goed voor de dag komen. Met behulp van het format van Senna was ik in staat mijn gedachten te ordenen en letterlijk in de overzichtelijke structuur een plek te geven. Ik schreef het per hoofdstuk en liet dan eerst de instructies bij ieder hoofdstuk eerst staan. Als ik klaar was met schrijven kon ik mooi met die hulpteksten checken of ik alles wel had benoemd. Hoe fijn is dat! Het format heeft me dus een stuk rust geboden terwijl het met al die bruisende plannen best vol was in mijn hoofd. Het voorstel ligt nu voor bij de fondsen en ‘fingers crossed’ dat het ook wordt toegekend. Aan de opzet van het stuk kan het door het format niet liggen. Kortom, als je eenvoudig en gedegen een plan gaat schrijven is dit format echt een aanrader en de hele kleine investering meer dan waard!

Jacquelien Willemse – NOV

Voor wie is dit template bedoeld?

Ben je een vrijwilliger of professional die een idee heeft voor een maatschappelijk project en wil je dit omzetten in een projectplan voor fondsenwerving? En is dit waar je tegenaan loopt?

→ Je weet dat je projectidee wat is, maar je weet niet hoe je dat goed op papier krijgt

→ Je wilt fondsen werven, maar weet niet goed hoe je moet starten

→ Je hebt geen plezier in het schrijven van een projectplan voor fondsenwerving, het levert je spanning op

→ Je weet niet wat fondsen graag willen zien in een projectplan

→ Je weet dat het de hoogste tijd is om impact te maken met je project en wil dit graag handen en voeten geven

Ik ben inmiddels meer dan 12 jaar actief in de wereld van fondsen. Ik weet dus als geen ander wat fondsen belangrijk vinden om te lezen in je plan en hoe je tot een goed projectplan komt. Ook heb ik aan de andere kant gezeten als aanvrager. Deze gecombineerde ervaring gebruik ik om je verder te helpen in het uitvoeren van je maatschappelijke project.

Eén van de ingrediënten voor een succesvol project is een concreet, passend en volledig projectplan. Ik merk in de praktijk dat veel mensen moeite hebben met het schrijven van een projectplan voor fondsen of subsidiënten.

In mijn trainingsprogramma ‘in 7 stappen naar een Blooming Project’ krijg ik vaak terug van deelnemers dat ze naast het vinden van passende fondsen het lastig vinden om een goed projectplan te schrijven. Ze weten niet waar ze moeten beginnen, wat er in een plan moet staan, wat financiers belangrijk vinden om terug te lezen in het plan of hoe uitgebreid het moet zijn. Dit leidt tot uitstelgedrag, spanning of onnodig veel tijdsinvestering.

Anderen hebben al een plan ingediend bij financiers en kregen een afwijzing. Ze vragen zich af wat ze fout doen.  Om deelnemers hierin te ondersteunen, train ik ze in het schrijven van een plan aan de hand van een invultemplate. Omdat deelnemers veel hebben aan dit template bied ik het nu ook los aan.