Wat fondsen graag zien in een fondsaanvraag

Een scherpe fondsenaanvraag waarbij is nagedacht over duidelijke doelstellingen, een bijhorende begroting en een visie voor een duurzame toekomst’, is wat een programma-adviseur van een groot vermogensfonds antwoordde op mijn vraag wat hij als beoordelaar graag ziet in een fondsaanvraag.

Een programmamanager van een ander groot vermogensfonds antwoordde: ‘Ik wil graag goede aanvragen ziet met goede plannen zodat ik vertrouwen krijg in een goede uitvoering van het plan. Een plan dat laat zien dat nagedacht is over de juiste stakeholders, gewenste impact, resultaatmeting, verantwoording en bijvoorbeeld de communicatie.’

Het ontbreekt bij aanvragen incluis de bijbehorende projectplannen vaak aan uitwerking van verschillende zaken. Omdat ik zelf jarenlang in de fondsenwereld heb gewerkt en nog regelmatig klussen doe voor fondsen, zie ik dat het in veel plannen ontbreekt aan een concrete uitwerking van de door de fondsen genoemde zaken. Je aanvraag wordt dan  afgewezen of je krijgt huiswerk van de financier om je plan te verbeteren, wat leidt tot vertraging van je project, extra tijdsinvestering en kosten. Dat is zonde van je energie, tijd en geld! Dat maakte dat ik de training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ ontwikkelde. Daarmee help ik mensen gedegen, volledige en onderbouwde plannen en aanvragen te schrijven. Om zo uiteindelijk tijd en kosten te besparen.

Om te toetsen of de inhoud van de online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ aansluit op wat fondsen uiteindelijk graag willen zien, heb ik de programmamanager en de programma-adviseur van de twee grote vermogensfondsen laten rondneuzen in de online training. Hiermee toetste ik of zij er vertrouwen in hebben dat initiatiefnemers van sociale of culturele projecten met behulp van de training tot een goede fondsaanvraag zouden komen. Dit is wat ze erover zeiden:

‘De online training 4×4 methode voor een Blooming Project helpt je als initiatiefnemer aan een scherpe fondsaanvraag waarbij is nagedacht over duidelijke doelstellingen, een bijhorende begroting en een visie voor een duurzame toekomst. De cursus biedt je alle handvatten voor een goede aanvraag, maar scherpt ook je eigen projectopzet verder aan. Het is belangrijk voor iedere initiatiefnemer om goed na te denken over zaken als: doelstelling, het bereiken van de doelgroep, het meten van impact, kosten en opbrengsten en het verduurzamen van je initiatief. Dit komt aan bod in de training. Ik zou de cursus aan initiatiefnemers met een gebrek aan fondsenwervende ervaring aanbevelen!’

En:

De online training helpt ons als fonds om betere aanvragen te ontvangen, maar ook vooral betere plannen zodat uitvoerders ook meer gedegen aan de uitvoering kunnen beginnen. Het helpt ze van tevoren na te denken over hun stakeholders,  impact, resultaatmeting, verantwoording en bijvoorbeeld communicatie. De training raakt alle aspecten van hoe een goed projectplan eruit moet zien. Een goed projectplan is meteen een goede aanvraag. Als je met een projectplan en aanvraag bezig bent, beveel ik de training aan omdat het een handleiding/ leidraad vormt. De formats die je kunt downloaden maken ook dat het maken van je plan minder werk kost en bespaart je tijd.’ 

Verschillende fondsen bieden de training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ aan maatschappelijke en culturele organisaties aan omdat ze erin geloven dat zij, maar ook andere financiers, met het aanbieden van de training goede, onderbouwde en passende aanvragen zullen ontvangen. Een fonds dat de cursus aanbiedt aan initiatiefnemers zegt er het volgende over:

‘Senna heeft voor ons de training (zowel fysiek als online) ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ gegeven aan maatschappelijke organisaties. De trainingen zijn door de cursisten erg positief gewaardeerd. Senna heeft zelf veel ervaring opgedaan bij een fonds en kent beide kanten (aanvragende en gevende kant) goed. Ze heeft veel kennis, is zeer professioneel, flexibel, denkt mee en is eerlijk in haar feedback en prettig in de omgang.’

Aan de slag met jouw projectaanvraag!

Wil jij aan de slag met fondsenwerving en heb je nog wat hulp nodig bij het uitdenken van je project en het op een heldere en onderbouwde manier op papier te zetten. Worstel jij bijvoorbeeld nog met de structuur van je plan? Of weet je gewoon niet goed wat een goede projectaanvraag behelst en welke zaken concreet uitgewerkt moeten worden en hoe je dat doet? Of speelt de vraag door jouw hoofd wat financiers precies willen lezen in een projectplan? Meld je dan HIER aan voor de online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ en ga aan de slag om tot een gedegen en onderbouwde fondsaanvraag te komen! 

Een projectplan dat als magneet werkt voor financiers: drie tips!

Een florerend plan waarmee je moeiteloos financiering ophaalt voor jouw project om de samenleving mooier en beter te maken! Wie wil dat nou niet? Dat lijkt een kunst, maar het is te leren. Gelukkig maar! De basis voor iedere aanvraag bij een fonds of subsidiegever, is het projectplan. Ook als je een aanvraagformulier invult, wordt er altijd gevraagd om een projectplan. Je kunt er niet omheen. Een projectplan beschrijft, zoals het woord zegt, je project. Hierin staan onder andere je doel, je resultaten, je doelgroep en je aanpak beschreven. Dit plan heeft de financier nodig om jouw project grondig te kunnen beoordelen om te besluiten of ze jouw project zullen financieren. Belangrijk dus om hier goed in te investeren!

‘Wat moet er in een goed plan staan?’

Ik hoor geregeld dat mensen moeite hebben om een plan te schrijven. Veelgehoorde vragen die ik krijg, zijn: ‘Wat moet er persé in het plan staan?’, ‘Hoe lang mag het zijn?’ en ‘Hoe begin ik?’. Om een goed projectplan te schrijven, moet je als het ware in de schoenen van de financier proberen te staan. Laat ik nou net veel ervaring hebben als donatie-/ subsidieverstrekker! En ik deel daarom graag drie waardevolle tips met jou om je te helpen een goed projectplan te schrijven.

Maar eerst neem ik je mee in de schoenen van de financier. Beeld je eens in….je bent zelf medewerker van een maatschappelijk fonds of subsidiegever. Je adviseert over een pot met geld die je slechts één keer kunt uitgeven. Je beoordeelt meerdere aanvragen op een dag en hebt dus niet al teveel tijd om alle projectplannen van begin tot eind door te nemen. Wat zou jij dan willen weten om te kunnen beoordelen of een aanvraag interessant is. En hoe zou je het gepresenteerd willen zien om het snel te kunnen beoordelen? Denk daar eerst over na voordat je verder leest…….

En dan nu de tips:

Tip 1: Maak een overzichtelijke structuur

Wat voor teksten lezen voor jou het makkelijkst? Juist, de teksten die een duidelijke structuur hebben en waarbij de structuur jou helpt om informatie snel terug te vinden. Een structuur met het liefst ook een overzichtelijke inhoudsopgave waarmee de lezer makkelijk kan navigeren door het plan. Maar niet alleen de structuur op zichzelf is belangrijk.

Tip 2: Zorg voor kopjes van hoofdstukken die relevant zijn voor de financier

Des te belangrijker is het om de structuur zo op te zetten dat het is ingedeeld in voor de lezer relevante kopjes of hoofdstukken. Kopjes waaronder informatie staat die van belang is voor de financier om te weten om een besluit te kunnen nemen over de passendheid van jouw initiatief. Met een overzichtelijke inhoudsopgave kan de financier snel de informatie terugvinden die voor haar of hem van belang is om te toetsen of het project past en of de aanpak bijvoorbeeld overtuigend is.  

Tip 3: Schrijf concreet en overtuigend  

Met alleen structuur en relevante kopjes ben je er nog niet. Hoe concreter en overtuigender je teksten zijn, hoe sneller een financier zal kiezen voor jouw project. Concreet schrijven is zo schrijven, dat elke vraag die een tekst oproept, in de tekst zijn antwoord vindt onmiddellijk voor of na de vraag. Er is niets zo irritant (pardon my French) als een plan dat van het begin tot het eind alleen maar vragen oproept. En ik heb er veel gelezen waar dit het geval was. Je haakt als lezer echt af. Mijn ervaring is dat initiatiefnemers van sociale initiatieven en sociale ondernemingen veel informatie die zij wel opgeslagen hebben in het hoofd niet expliciet opnemen in het plan. Daarom als bonustip om iemand mee te laten lezen die geen verstand heeft van wat jij doet. Die zal altijd de juiste vragen stellen om vaagheden uit je teksten te elimineren zodat je toe kunt werken naar concrete teksten en dus een concreet en overtuigend plan.

Invulformat projectplan

Blooming Projects heeft een invulformat ontwikkeld voor mensen die niet weten waar ze moeten beginnen bij het schrijven van een plan of vastlopen. Met het format kun je aan de slag met het vastleggen van je project. Met dit format heeft één van mijn klanten 5 ton financiering opgehaald voor haar project! En daar ben ik heel blij om. Dit zei zij erover:

‘Hij is gehonoreerd!!!! Echt heel gaaf, het leek er steeds meer op te lijken, maar uiteindelijk ging de kogel door de kerk. Het is gelukt om financiering te krijgen bij drie fondsen! Jouw format heeft me een stuk rust geboden terwijl het met al die bruisende plannen best vol was in mijn hoofd. Met een hoofd vol plannen is het de kunst om ze tot leven te laten komen. Veelal omdat ook de plannen een vraag tot financiële ondersteuning inhouden. En dan wil je gewoon goed voor de dag komen. Met behulp van jouw format en instructies was ik in staat mijn gedachten te ordenen en letterlijk in de overzichtelijke structuur een plek te geven. Als je eenvoudig en gedegen een plan gaat schrijven is dit format echt een aanrader en de hele kleine investering meer dan waard!’

Jacqueline Willemsen – NOV

Download nu het format en start met jouw projectplan!

Wil jij ook aan de slag met jouw projectplan, maar worstel jij nog met de structuur of speelt de vraag door jouw hoofd wat financiers precies willen lezen in een projectplan? En heb je ook wat hulp nodig bij het goed op papier zetten van alle informatie die nu nog in je hoofd rond dwarrelt? Download dan HIER voor slechts 7,97 excl. btw het invulformat en ga aan de slag met jouw projectplan!

8 Gouden tips voor succesvolle fondsenwerving!

‘Ik zie allerlei mogelijkheden voor financiering van mijn project met fondsenwerving, maar ik loop dan vast. Ik heb in mijn hoofd wat mijn project moet zijn, maar het is teveel informatie wat ik in mijn hoofd heb. En ik weet gewoon niet wat ik dan moet doen. En ook niet hoe ik passende fondsen vind. En dan geef het eigenlijk alweer op. Maar nu wil ik kijken of ik kan leren om echt aan de slag te kunnen.’

Dit is een ervaring van iemand die ik vorige week aan de lijn had. Zij is niet de enige die met deze zaken worstelt en het opgeeft. Omdat ze dit bij zichzelf herkende en het wilde oplossen, is ze op zoek gegaan naar antwoorden om toch in actie te komen en kwam ze bij mij terecht. Zo gaat het vaak is mijn ervaring. Initiatiefnemers hebben een idee voor een project maar lopen vast als ze dit handen en voeten moeten geven met een projectplan en een plan voor fondsenwerving. Daarom hier een aantal tips op een rij:

 1. Bepaal eerst welke resultaten je wilt bereiken met je project en bij wie. Welke verandering streef je na met je projectidee en voor wie? Bij welke specifieke doelgroep(en) wil je welke resultaten bereiken? En wat is er dan veranderd dankzij jouw projectidee?
 2. Bepaal dan met welke aanpak je die resultaten gaat behalen. En onderbouw deze aanpak ook om de financier te overtuigen om in jouw initiatief te investeren.
 3. Schrijf een gestructureerd plan dat alle informatie bevat die de financier wil hebben om te kunnen beoordelen of zij met jouw idee hun maatschappelijke doelen kunnen realiseren.
 4. Stel een realistische begroting Hoe beter je plan is uitgewerkt des te makkelijker is het om een realistische begroting op te stellen. De cijfers volgen namelijk de inhoud.
 5. Oriënteer je op potentiële financiers. Dit kan via internet, maar ook door te bellen of mailen met de betreffende financiers. Kijk ook verder dan alleen naar fondsen zoals naar subsidienten, sponsoren, crowdfunding en eigen inkomsten. En maak een lijstje van interessante financieringspartners.
 6. Check of hun doelen passen bij jouw project. Check ook de criteria en voorwaarden. Maak op basis daarvan een goede selectie van passende financiers.
 7. Stel een financieringsplan op waarin je de kosten verdeelt over een aantal financiers, maar denk ook aan het opnemen van een eigen bijdrage (in uren) en/ of inkomsten van deelnemers.
 8. Dien je aanvraag in bij die financiers door het aanvraagformulier in te vullen. Check ook welke aanvullende documenten je moet meesturen.

 

Met de online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ neem ik je aan de hand van om via verschillende stappen vanuit de chaos in je hoofd tot structuur op papier te komen en natuurlijk om tot daadwerkelijke actie te komen. Alle vragen die mijn klant had, heeft de online training een antwoord op. Zoals: ‘hoe kom ik nou tot passende fondsen? En hoe doe ik dat met die fondsenwerving?’ Met de les over fondsenwerving leer je welke stappen je zet om in het woud van financiële mogelijkheden tot de juiste selectie van financiers te komen. Of ‘Ik heb van alles in mijn hoofd, maar hoe zet ik dat op papier? Hoe lang mag een plan zijn en wat moet er wel en niet in staan?’ Met de les over het schrijven van projectplannen krijg je een format aangereikt waarvan de hoofdstukken zo gemaakt zijn dat jij alle voor de financier relevante informatie in het plan hebt opgenomen. Met de les over hoe je overtuigend kunt schrijven, leer je ook nog eens hoe je je plan zodanig kunt onderbouwen dat de financier overtuigd raakt van jouw plan. Een andere vraag die ze had was: ‘Hoe zorg ik er nou voor dat ik met het project de hoeveelheid mensen kan helpen die ik wil en niet dat ik mensen moet afwijzen omdat we geen geld meer hebben’. Met de modules over verduurzaming, over het leggen van een goed fundament onder je plan en over de begroting, voorkom je dat je met een te krappe begroting werkt en niet alle mensen kunt helpen die je zou willen.  

Nu al is bewezen dat je met de online training een projectidee kunt uitwerken tot een projectplan en daar succesvol fondsen en subsidies kunt werven. 

Dit zei één van de deelnemers hierover:


MIJN EERSTE TOEKENNING VAN EEN FONDS IS BINNEN! IK HEB ME AANGEMELD VOOR DE ONLINE TRAINING ‘DE 4×4 METHODE VOOR EEN BLOOMING PROJECT’, OMDAT IK BETER ZICHT WILDE KRIJGEN OP WAT EEN PROJECTAANVRAAG KANSRIJK MAAKT. IK HEB DANKZIJ DE TRAINING VEEL CONCRETE HANDVATTEN GEKREGEN OM TOT EEN HELDER EN GOEDE ONDERBOUWDE PROJECTAANVRAAG TE KOMEN. DIE HEB IK  BIJ VERSCHILLENDE FONDSEN INGEDIEND DIE IK DANKZIJ HET TRAININGSPROGRAMMA HEB GEVONDEN. INMIDDELS HEB IK DUS EEN TOEKENNING BINNEN VAN EEN FONDS EN IS HET PROJECT BIJ TWEE ANDERE FONDSEN IN BEHANDELING. IK KAN DE TRAINING VAN HARTE AANBEVELEN VANWEGE DE OVERZICHTELIJKHEID, STRUCTUUR EN DE VELE PRAKTISCHE HULPMIDDELEN ZOALS DOWNLOADS, CHECKLISTS EN STAPPENPLANNEN DIE TOT DE VERBEELDING SPREKEN.

SIGRID HJELMEVOLL, STICHTING LEERGELD UTRECHT


Je krijgt met de online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ kennis en een praktisch kader aangereikt om jouw idee uit te werken tot een overtuigend plan en een begroting en financieringsplan. De training brengt je structuur in de chaos en geeft je houvast en het bespaart je veel tijd en frustratie. Door de stappenplannen en formats kom je makkelijk in actie. Het programma is opgebouwd uit vier fundamentele stappen voor succesvolle financiering van je project:

 1. Het fundament leggen voor je project
 2. Een wervend projectplan schrijven dat als magneet werkt voor financiers
 3. Succesvol geld werven voor jouw project
 4. Je project verduurzamen

Je gaat met je eigen projectidee aan de slag door de vier overzichtelijke modules te volgen die allen meerdere lessen bevatten met opdrachten. Aan de hand van de modules werk je in de training jouw idee uit tot een projectplan en ga je aan de slag met fondsenwerving. Met het volgen van elke module wordt je steeds vaardiger in het ontwikkelen van jouw projectidee tot projectplan en het werven van fondsen en subsidies. Je komt steeds dichter bij de realisatie van je project zodat je jouw bijdrage kunt leveren aan de samenleving.


Loop je momenteel rond met een projectidee en wil je dit handen en voeten geven maar zoek je daarbij nog praktische ondersteuning om vanuit de chaos in rust stapsgewijs toe te werken naar een projectplan en fondsenwerving? Zodat je met jouw project betekenis kunt hebben in de samenleving? Meld je dan HIER aan voor de online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ en betaal 797 euro excl. btw.

Proeven van de ‘4×4 methode voor een Blooming Project’? Meld je dan nu aan voor de gratis online proeverij!

Ik krijg naar aanleiding van de onlangs gelanceerde online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ die je helpt om van idee naar plan en fondsenwerving te komen, verschillende vragen. Veel van die vragen komen met elkaar overeen. Vragen over de inhoud van de training, over de werkwijze, vragen over de mogelijkheid van extra begeleiding en vragen over de looptijd van de training. Vanwege die behoefte aan extra informatie over de training, organiseer ik een gratis online proeverij. Daarin leid ik je door de training heen om je te laten zien wat je kunt verwachten. Ook beantwoord ik al je vragen zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen over deelname aan de training.

Dat je met de training een projectidee kunt uitwerken tot een projectplan en daar succesvol fondsen en subsidies mee kunt werven, bewijst deze deelnemer die daarover dit zei:

MIJN EERSTE TOEKENNING VAN EEN FONDS IS BINNEN! IK HEB ME AANGEMELD VOOR DE ONLINE TRAINING ‘DE 4×4 METHODE VOOR EEN BLOOMING PROJECT’, OMDAT IK BETER ZICHT WILDE KRIJGEN OP WAT EEN PROJECTAANVRAAG KANSRIJK MAAKT. IK HEB DANKZIJ DE TRAINING VEEL CONCRETE HANDVATTEN GEKREGEN OM TOT EEN HELDER EN GOEDE ONDERBOUWDE PROJECTAANVRAAG TE KOMEN. DIE HEB IK  BIJ VERSCHILLENDE FONDSEN INGEDIEND DIE IK DANKZIJ HET TRAININGSPROGRAMMA HEB GEVONDEN. INMIDDELS HEB IK DUS EEN TOEKENNING BINNEN VAN EEN FONDS EN IS HET PROJECT BIJ TWEE ANDERE FONDSEN IN BEHANDELING. IK KAN DE TRAINING VAN HARTE AANBEVELEN VANWEGE DE OVERZICHTELIJKHEID, STRUCTUUR EN DE VELE PRAKTISCHE HULPMIDDELEN ZOALS DOWNLOADS, CHECKLISTS EN STAPPENPLANNEN DIE TOT DE VERBEELDING SPREKEN.

SIGRID HJELMEVOLL, STICHTING LEERGELD UTRECHT


In de online proeverij begeleid ik je door de online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ heen en laat ik je zien welke kennis en kaders je krijgt aangereikt om jouw idee uit te werken tot een overtuigend plan, een begroting en financieringsplan. Ook laat ik je zien welke concrete stappenplannen je aangereikt krijgt om fondsen en subsidies te werven voor jouw project. Het programma is opgebouwd uit vier fundamentele stappen voor succesvolle financiering van je project die we met elkaar zullen doorlopen:

1.Het fundament leggen voor je project

2.Een wervend projectplan schrijven dat als magneet werkt voor financiers

3.Succesvol geld werven voor jouw project

4.Je project verduurzamen


Loop je momenteel rond met een projectidee en wil je dit handen en voeten geven maar loop je daarin vast of zoek je daarin nog ondersteuning? En wil je beoordelen of de ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ iets voor jou is om je idee uit te werken tot een plan en daarvoor fondsen te werven? Meld je dan hieronder aan voor de gratis online Proeverij ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ door je naam en e-mail in te vullen. Aan het einde van de proeverij doe ik je een speciaal aanbod zodat je kunt profiteren van een mooie korting op de online training.

Wanneer? 27 juli 2021

Hoelaat? 15 uur

Duur: 1 uur


 

Meld je hier aan:

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)


   

  Ik, Senna Bouteba, heb zowel ervaring opgedaan in de wereld van fondsen als daarbuiten als aanvrager. Nog steeds als ik word ingeschakeld om advieswerk te verrichten voor fondsen merk ik waar het mis gaat. Projectplannen die niet goed op papier gezet zijn en/ of onvolledig zijn en/ of onderbouwing missen. Ik weet als geen ander hoe je tot een succesvol plan en aanvraag kunt komen. Met de online training wil ik je helpen om valkuilen te voorkomen, maar wil ik je ook kennis en tools aanreiken zodat je sneller een start kunt maken met het schrijven van een projectplan en met fondsenwerving. Je bespaart veel tijd en je vindt ook makkelijker je weg naar een succesvolle financiering van jouw project.

  Geld zoekt goede projecten! Ontwikkel jouw project met de gloednieuwe training voor fondsenwerving en profiteer alleen vandaag nog van de introductieprijs van 397 euro excl. btw.

  Nederland kent een grote sector filantropie met vele geldwervende organisaties, een groot en groeiend aantal vermogensfondsen en van oudsher talrijke kerkelijke en levensbeschouwelijke initiatieven. Uit de publicatie ‘Geven in Nederland 2020’ blijkt dat fondsen een geschat doelbestedingsbudget hebben van meer dan 500 miljoen euro. Daarnaast zijn de loterijen goed voor nog eens ca. 591 miljoen euro. Dat is nog los van alles subsidies die er zijn voor culturele, maatschappelijk en sociale projecten.

  Er is dus veel geld beschikbaar voor projecten, maar er is een gebrek aan goede projecten of projecten die een goede match zijn voor fondsen of subsidieregelingen. Om daadwerkelijk financiering te krijgen voor je project, moet je vaak een overtuigend en volledig projectplan aanleveren met een inzichtelijke begroting en financieringsplan, in kaart brengen welke concrete maatschappelijke resultaten je wilt bereiken met je project en een breed draagvlak hebben onder je belangrijkste stakeholders. Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar?

  Met de online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ krijg je kennis en een kader aangereikt om jouw idee uit te werken tot een overtuigend plan en een begroting en financieringsplan. De training geeft veel houvast en het bespaart je veel tijd en frustratie. Je werkt in stapjes om tot een projectplan, begroting, financieringsplan en verduurzamingsplan te komen. Het programma is opgebouwd uit vier fundamentele stappen voor succesvolle financiering van je project:

  1. Het fundament leggen voor je project
  2. Een wervend projectplan schrijven dat als magneet werkt voor financiers
  3. Succesvol geld werven voor jouw project
  4. Je project verduurzamen

  Met het doorlopen van de vier overzichtelijke modules die allen meerdere lessen bevatten, wordt je steeds vaardiger in het ontwikkelen van jouw projectidee tot projectplan en het werven van fondsen en subsidies. Je komt steeds dichter bij de realisatie van je project zodat je jouw bijdrage kunt leveren aan de samenleving.

  Om het je makkelijk te maken krijg je in de verschillende trainingsmodules invulformats, stappenplannen en checklists aangereikt zodat het schrijven van een plan en het werven van subsidies, fondsen en sponsoring een makkie wordt!

  Ik, Senna Bouteba, heb zowel ervaring opgedaan in de wereld van fondsen als daarbuiten. Nog steeds als ik word ingevlogen om advieswerk te verrichten voor fondsen merk ik waar het mis gaat. Projectplannen die bijvoorbeeld niet goed op papier gezet zijn en/ of onvolledig zijn en/ of onderbouwing missen. Ik weet als geen ander hoe je tot een succesvolle aanvraag kunt komen en een voor financiers overtuigend projectplan. Met de online training wil ik je helpen om valkuilen te voorkomen en tot een goed plan en aanvraag te komen. Je bespaart met het volgen van de training veel tijd en je vindt ook makkelijker je weg naar een succesvolle financiering van jouw project.

  Met het K.F Hein Fonds heb ik de online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ met vijf organisaties getest om te zien of deelnemers aan de hand van de training van idee naar plan en financiering kunnen komen. Dit zeiden deelnemers daarover:


  MIJN EERSTE TOEKENNING VAN EEN FONDS IS BINNEN! IK HEB ME AANGEMELD VOOR DE ONLINE TRAINING ‘DE 4×4 METHODE VOOR EEN BLOOMING PROJECT’, OMDAT IK BETER ZICHT WILDE KRIJGEN OP WAT EEN PROJECTAANVRAAG KANSRIJK MAAKT. IK HEB DANKZIJ DE TRAINING VEEL CONCRETE HANDVATTEN GEKREGEN OM TOT EEN HELDER EN GOEDE ONDERBOUWDE PROJECTAANVRAAG TE KOMEN. DIE HEB IK  BIJ VERSCHILLENDE FONDSEN INGEDIEND DIE IK DANKZIJ HET TRAININGSPROGRAMMA HEB GEVONDEN. INMIDDELS HEB IK EEN TOEKENNING BINNEN VAN EEN FONDS EN IS HET PROJECT BIJ TWEE ANDERE FONDSEN IN BEHANDELING. IK KAN DE TRAINING VAN HARTE AANBEVELEN VANWEGE DE OVERZICHTELIJKHEID, STRUCTUUR EN DE VELE PRAKTISCHE HULPMIDDELEN ZOALS DOWNLOADS, CHECKLISTS EN STAPPENPLANNEN DIE TOT DE VERBEELDING SPREKEN.

  SIGRID HJELMVOLL, STICHTING LEERGELD UTRECHT


  Alleen vandaag nog kun jij je aanmelden voor de complete training voor fondsenwerving voor de introductieprijs van slecht 397 euro excl. btw en profiteer je van 400 euro korting! Je krijgt een jaar toegang tot de training en alle checklists, formats en stappenplannen. Vanaf 15 juli as. gaat de prijs omhoog naar 797 euro excl. btw.

  Meld je nu HIER aan voor het complete trainingsprogramma en pak je korting van 400 euro!


  Nog maar 7 dagen! Meld je nog tot 15 juli aan voor de gloednieuwe training voor fondsenwerving en profiteer van de introductieprijs van 397 euro excl. btw.

  Loop jij al een tijdje rond met een projectidee maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je al begonnen met het schrijven van een plan, maar blijf je voor je gevoel hangen en kom je niet vooruit? Of kom je niet snel genoeg vooruit? Of misschien heb je al wel een plan geschreven en heb je ook al financiers benaderd maar krijg je vaker afwijzingen en weet je niet waar dit aan ligt? Lukt het je maar niet om geld binnen te halen voor jouw project? Of wil je gewoon investeren in jezelf en kennis opdoen over het schrijven van plannen en het werven van subsidies, fondsen en sponsoring zodat je hierin sterk wordt. En wil je dit zelfstandig leren in jouw eigen tempo vanaf de plek die jij wenst? Dan is de online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ iets voor jou.

  De online training biedt je veel kennis, een kader, houvast en het bespaart je veel tijd en frustratie. Met de methode die alle stappen omvat om tot een projectplan, begroting, financieringsplan en verduurzamingsplan te komen, kun je jouw projectidee ontwikkelen tot een stevige aanvraag waarmee je succesvol subsidies en fondsen kunt werven. Het programma is opgebouwd uit vier fundamentele stappen voor succesvolle financiering van je project:

  1. Het fundament leggen voor je project
  2. Een wervend projectplan schrijven dat als magneet werkt voor financiers
  3. Succesvol geld werven voor jouw project
  4. Je project verduurzamen

  Met het doorlopen van de vier overzichtelijke modules die allen meerdere lessen bevatten, wordt je steeds vaardiger in het ontwikkelen van jouw projectidee tot projectplan en het werven van fondsen en subsidies. Deze stappen zijn cruciale elementen die de kans op succesvolle financiering en verduurzaming van jouw project vergroten. Met de inhoud van de modules kom je steeds dichter bij de realisatie van je project en kun je jouw bijdrage leveren aan de samenleving.

  Om het je makkelijk te maken krijg je in de verschillende trainingsmodules invulformats, stappenplannen en checklists aangereikt zodat het schrijven van een plan en het werven van subsidies, fondsen en sponsoring een makkie wordt!

  Ik, Senna Bouteba, heb zowel ervaring opgedaan in de wereld van fondsen als daarbuiten. Ik weet als geen ander hoe je tot een succesvolle aanvraag kunt komen. Met de online training wil ik je helpen om valkuilen te voorkomen, maar wil ik je ook kennis en tools aanreiken zodat je sneller een start kunt maken met het schrijven van een projectplan en met fondsenwerving. Je bespaart veel tijd en je vindt ook makkelijker je weg naar een succesvolle financiering van jouw project.

  Met het K.F Hein Fonds heb ik de online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ met vijf organisaties kunnen testen om te zien of deelnemers aan de hand van de training van idee naar plan en financiering kunnen komen. Dit zeiden deelnemers daarover:


  IK HEB ME AANGEMELD VOOR DE ONLINE TRAINING ‘DE 4×4 METHODE VOOR EEN BLOOMING PROJECT’, OMDAT IK BETER ZICHT WILDE KRIJGEN OP WAT EEN PROJECTAANVRAAG KANSRIJK MAAKT. IK HEB DANKZIJ DE TRAINING VEEL CONCRETE HANDVATTEN GEKREGEN OM TOT EEN HELDER EN GOEDE ONDERBOUWDE PROJECTAANVRAAG TE KOMEN. DIE HEB IK INMIDDELS BIJ VERSCHILLENDE FONDSEN INGEDIEND DIE IK DANKZIJ HET TRAININGSPROGRAMMA HEB GEVONDEN. IK KAN DE TRAINING VAN HARTE AANBEVELEN VANWEGE DE OVERZICHTELIJKHEID, STRUCTUUR EN DE VELE PRAKTISCHE HULPMIDDELEN ZOALS DOWNLOADS, CHECKLISTS EN STAPPENPLANNEN DIE TOT DE VERBEELDING SPREKEN.

  SIGRID HJELMEVOLL, STICHTING LEERGELD UTRECHT


  ‘TOEN DEZE CURSUS IN HET VIZIER KWAM, WAS IK AL VER IN HET SCHRIJVEN VAN EEN PROJECTPLAN OM BIJ FONDSEN IN TE DIENEN. TIJDENS DIT PROCES HEB IK ZELFSTANDIG AL WAT HULP EN ADVIES KUNNEN INWINNEN MAAR IK MERKTE DAT VEEL TOCH EEN TAST IN HET DUISTER WAS. IK HEB VEEL KUNNEN DOEN EN ONTDEKKEN IN MIJN EENTJE MAAR HET BOEK WAS MAAR HALF GESCHREVEN. DE TRAINING BRACHT STRUCTUUR IN HET AANVRAAGPROCES. ER ZIJN VEEL DINGEN WAAR JE ALS NIEUWKOMER IN DE FONDSENWERELD GEEN WEET VAN HEBT OF WAAR JE MAKKELIJK MOGELIJKHEDEN KAN MISLOPEN. DEZE INFORMATIEVE EN COMPACTE CURSUS GEEFT HANDVATEN AAN EEN DOORGAANS INGEWIKKELD PROCES. DOOR DE TRAINING BEN IK NIEUWE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN GAAN ZIEN, HEB IK GELEERD HOE IK DE NAZORG MOET DOEN EN HOE IK MIJN PROJECT KAN VERDUURZAMEN. IK VOND DE MODULES HEEL PRETTIG TE DOORLOPEN.’

  GRACIA VISSCHER,  DE KARGADOOR


  Nog tot 15 juli kun jij je aanmelden voor de complete training voor fondsenwerving voor de introductieprijs van slecht 397 euro excl. btw en profiteer je van 400 euro korting! Je krijgt een jaar toegang tot de training en alle checklists, formats en stappenplannen. Vanaf 15 juli as. gaat de prijs omhoog naar 797 euro excl. btw.

  Meld je nu HIER aan voor het complete trainingsprogramma pak je korting van 400 euro!

  Voorkom één van de meest gemaakte fouten bij fondsenwerving met de nieuwe online ‘4×4 methode’

  Eén van de veelgemaakte fouten bij fondsenwerving is het leggen van de focus van de aanvraag op de activiteit. Als ik initiatiefnemers vraag wat hun project inhoudt, krijg ik vaak een beschrijving van wat ze gaan doen en welke activiteiten ze gaan uitvoeren. Wat ze niet direct noemen, is een beschrijving van het maatschappelijke vraagstuk dat het project beoogt op te lossen. Of welke behoefte het project vervult. Of welk tekort het project opvult. Ook in een plan gebeurt dat. Door de focus te leggen op de activiteit en niet of te weinig in te gaan op het waarom en waartoe van het project, mist je plan fundering. Een goed plan en dus een fondsaanvraag gaat in op wat je wilt veranderen in de samenleving en waarom. En daar hoort een goede onderbouwing bij. Als dit mist, heb je een plan dat focus en overtuigingskracht mist. Ook maakt het ontbreken hiervan het lastig voor een fonds of subsidievestrekker om de match te vinden tussen jouw projectdoel en die van de financier.  

  Een goed plan heeft een stevige basis waarin onderbouwd is wat het vraagstuk is dat je wilt oplossen en wat je concreet wilt bereiken met je plan. Daarna pas komt het middel, je activiteit, die beschrijft hoe je dat gaat doen. Ik wil je helpen dit soort fouten te voorkomen door je te leren hoe je wel tot een goed plan en een overtuigende aanvraag kunt komen om de kans op financiering te maximaliseren. Met de nieuwe online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ leer je onder andere de basis te leggen onder je projectplan waarmee je het fonds of de subsidieverstrekker kunt overtuigen om jouw project te financieren.  

  Omdat ik zowel ervaring heb opgedaan in de wereld van fondsen als daarbuiten, weet ik als geen ander hoe je tot een succesvolle aanvraag kunt komen. Ik help je om veelgemaakte fouten te voorkomen, maar ook reik ik je stappenplannen, formats en checklists aan waarmee ik je (denk)werk uit handen neem zodat je sneller een start kunt maken met het schrijven van een projectplan en met fondsenwerving. En om makkelijker je weg naar een succesvolle financiering van jouw project te vinden.

  Met het K.F Hein Fonds heb ik de online training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ met vijf organisaties kunnen testen om te zien of deelnemers aan de hand van de training van idee naar plan en financiering kunnen komen. Dit zei één van de deelnemers daarover:

  IK HEB ME AANGEMELD VOOR DE ONLINE TRAINING ‘DE 4×4 METHODE VOOR EEN BLOOMING PROJECT’, OMDAT IK BETER ZICHT WILDE KRIJGEN OP WAT EEN PROJECTAANVRAAG KANSRIJK MAAKT. IK HEB DANKZIJ DE TRAINING VEEL CONCRETE HANDVATTEN GEKREGEN OM TOT EEN HELDER EN GOEDE ONDERBOUWDE PROJECTAANVRAAG TE KOMEN. DIE HEB IK INMIDDELS BIJ VERSCHILLENDE FONDSEN INGEDIEND DIE IK DANKZIJ HET TRAININGSPROGRAMMA HEB GEVONDEN. IK KAN DE TRAINING VAN HARTE AANBEVELEN VANWEGE DE OVERZICHTELIJKHEID, STRUCTUUR EN DE VELE PRAKTISCHE HULPMIDDELEN ZOALS DOWNLOADS, CHECKLISTS EN STAPPENPLANNEN DIE TOT DE VERBEELDING SPREKEN.

  SIGRID HJELMEVOLL, STICHTING LEERGELD UTRECHT

  Met de methode die alle stappen omvat om tot een projectplan, begroting, financieringsplan en verduurzamingsplan te komen, kun je jouw projectidee ontwikkelen tot een stevige aanvraag zodat je jouw eigen project kunt uitvoeren. Het programma is opgebouwd uit vier overzichtelijke stappen met weer vier kleinere stapjes. Deze stappen zijn cruciale elementen die de kans op succesvolle financiering en verduurzaming van jouw project vergroten. Met de stappen kom je steeds dichter bij de realisatie van je project en kun je jouw bijdrage leveren aan de samenleving. Om het je makkelijk te maken krijg je in de verschillende trainingsonderdelen invulformats, stappenplannen en checklists aangereikt zodat het schrijven van een plan en het werven van subsidies, fondsen en sponsoring een makkie wordt!

  En voor de prijs hoef je het niet te laten, want ik bied het complete trainingsprogramma nu aan voor de speciale introductieprijs van 397 euro! Vanaf 15 juli as. gaat de prijs omhoog naar 797 euro excl. btw.

  Loop jij al een tijdje rond met een projectidee maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je al vaker afwijzingen gekregen van financiers en snap je niet waar dit aan ligt? En lukt het je maar niet om geld binnen te halen voor je project? Of wil je gewoon investeren in jezelf en kennis opdoen over het schrijven van plannen en het werven van subsidies, fondsen en sponsoring zodat je hierin sterk wordt. En wil je dit zelfstandig leren in jouw eigen tempo vanaf de plek die jij wenst? Dan is deze training iets voor jou.

  Meld je HIER aan voor het complete trainingsprogramma voor slechts 397 euro excl. btw en profiteer van 400 euro korting!

  Nieuwe training ‘4×4 methode voor een Blooming Project’ nu online!

  Jippie! Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar dan heb je ook wat! Blooming Projects lanceert haar nieuwe online trainingsprogramma ‘de 4×4 methode voor een Blooming Project’. Het is een beetje een droom die uitkomt. Al heel lang wilde ik een online training aanbieden die zelfstandig te volgen is, en belangrijker nog, die prijstechnisch laagdrempeliger is dan mijn offline aanbod zodat ook de organisaties die minder te besteden hebben hun waardevolle projectideeën kunnen realiseren. En op die manier hun bijdrage kunnen leveren aan het mooier maken van onze samenleving.

  Met de methode die alle stappen omvat om tot een projectplan, begroting, financieringsplan en verduurzamingsplan te komen, help ik je om jouw projectidee te ontwikkelen tot een stevige aanvraag zodat je jouw idee kunt uitvoeren. Het programma is opgebouwd uit vier grote stappen met weer vier kleinere stapjes. Deze stappen zijn cruciale elementen die de kans op succesvolle financiering en verduurzaming van jouw project vergroten. Met de stappen kom je steeds dichter bij de realisatie van je project en kun je jouw bijdrage leveren aan de samenleving.

  Om het je makkelijk te maken krijg je in de verschillende trainingsonderdelen invulformats, stappenplannen en checklists aangereikt zodat het schrijven van een plan en het werven van subsidies, fondsen en sponsoring een makkie wordt!

  En voor de prijs hoef je het niet te laten, want ik bied het complete trainingsprogramma nu aan voor de speciale introductieprijs van 397 euro! Let op: Vanaf 15 juli as. gaat de prijs omhoog naar 797 euro excl. btw.


  IK HEB ME AANGEMELD VOOR DE ONLINE TRAINING ‘DE 4×4 METHODE VOOR EEN BLOOMING PROJECT’, OMDAT IK BETER ZICHT WILDE KRIJGEN OP WAT EEN PROJECTAANVRAAG KANSRIJK MAAKT. IK HEB DANKZIJ DE TRAINING VEEL CONCRETE HANDVATTEN GEKREGEN OM TOT EEN HELDER EN GOEDE ONDERBOUWDE PROJECTAANVRAAG TE KOMEN. DIE HEB IK INMIDDELS BIJ VERSCHILLENDE FONDSEN INGEDIEND DIE IK DANKZIJ HET TRAININGSPROGRAMMA HEB GEVONDEN. IK KAN DE TRAINING VAN HARTE AANBEVELEN VANWEGE DE OVERZICHTELIJKHEID, STRUCTUUR EN DE VELE PRAKTISCHE HULPMIDDELEN ZOALS DOWNLOADS, CHECKLISTS EN STAPPENPLANNEN DIE TOT DE VERBEELDING SPREKEN.

  SIGRID HJELMEVOLL, STICHTING LEERGELD UTRECHT


  Loop jij al een tijdje rond met een projectidee maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je al vaker afwijzingen gekregen van financiers en snap je niet waar dit aan ligt? En lukt het je maar niet om geld binnen te halen voor je project? Of wil je gewoon investeren in jezelf en kennis opdoen over het schrijven van plannen en het werven van subsidies, fondsen en sponsoring zodat je hierin sterk wordt. En wil je dit zelfstandig leren in jouw eigen tempo vanaf de plek die jij wenst? Dan is deze training iets voor jou.

  Lees hier meer over het trainingsprogramma en meld je nu aan voor de introductieprijs van slechts 397 euro!

  Met het projectplan invulformat van 7,97 euro 500.000 euro bij fondsen opgehaald!

  Een klant van mij mailde mij met het fantastische nieuws dat ze dankzij mijn projectplan invulformat dat ze voor 7,97 euro excl. btw aanschafte, meer dan 5 ton financiering binnen heeft gehaald voor haar project! Daarmee kan zij haar ideeën voor een project uitvoeren. Ze mailde me om haar vreugde te delen maar ook om me te laten weten dat de aanschaf ervan wel met 100 keer uit kon! Met andere woorden: Senna, je mag gerust de prijs verhogen want het levert veel op. En dat weet ik ook. Ik zie dat mijn klanten er veel houvast aan hebben en ik zie welk resultaat het kan hebben zoals bij deze klant het geval is. Het invulformat levert heel veel waarde, meer dan de 7,97 euro die ik er nu voor vraag.

  Maar waarom de prijs zo laag houden?

  Daarvoor moeten we terug naar de basis van Blooming Projects. Ik startte met Blooming vanuit een frustratie. Ik werkte toen nog voor VSBfonds en zag in de praktijk dat mensen die met hart en ziel  in de wijk, op de arbeidsmarkt of in de zorg dagelijks problemen signaleren en daar iets aan wilden doen, niet altijd in staat zijn om financiering te krijgen daarvoor. Dit zijn vaak mensen die voor organisaties werken die het niet breed hebben maar wel super waardevol werk doen en iedere dag hard hun best doen om de samenleving beter en mooier te maken voor iedereen. Geheel belangeloos. Het was en is mijn missie om voor deze mensen en deze organisaties, die over minder middelen en know-how beschikken, laagdrempelige producten te ontwikkelen waarmee ze hun ideeën uit kunnen voeren. Met het invulformat kunnen zij hun ideeën voor maatschappelijke initiatieven omzetten in een projectplan waarmee ze fondsen of subsidies kunnen werven. En dat dat lukt, heeft deze klant bewezen! Ze haalde ruim 5 ton aan donaties op en gaat zich samen met een team inzetten om het leven voor veel mensen in deze Corona tijd een stukje mooier, aangenamer en warmer te maken.   

  Het Blooming Projects invulformat voor een projectplan helpt mensen die een idee hebben voor een maatschappelijk project, om dit om te zetten in een projectplan dat voldoet aan de wensen van fondsen. De structuur en de invulinstructies bieden kader, houvast, rust en een giga tijdsbesparing. Met het projectplan kun je de stap zetten naar fondsenwerving om jouw initiatief te realiseren.

  Heb jij ook een idee voor een maatschappelijk initiatief en kom je niet vooruit of weet je niet waar je moet starten. En wil je het idee tot bloei laten komen en de samenleving helpen mooier te maken? Download dan hier het format voor slechts 7,97 excl. btw!

  Laat 1000 maatschappelijke bloemen bloeien in 2021!

  2020 Was een bewogen jaar voor mij persoonlijk. Het vroeg veel flexibiliteit, veerkracht, discipline, geduld en een focus op het positieve. De focus op de mooie dingen, de mooie initiatieven en de mooie mensen. Zoals bijvoorbeeld Anne van Woodwerkers of Taru Anne van Slimme Streken die beiden deelnamen aan de Ignite Award. Beiden gedreven sociaal ondernemers met een heldere visie en ambitie om anderen vooruit te helpen. Het soort sociaal ondernemers waardoor je ontroerd raakt omdat je voelt dat wat ze doen oprecht, vanuit het hart en vanuit een overtuigende visie is. Ik was dan ook extra dankbaar dat zij hun dankbaarheid naar mij uitten voor de begeleiding die ik bood en ik ze daadwerkelijk vooruit heb kunnen helpen.

  Niet alleen voor mij was het een bewogen jaar, maar voor velen. Het Coronavirus had in het bijzonder grote gevolgen voor groepen die het al moeilijk hadden: arme gezinnen, slachtoffers van huiselijk geweld, dak- en thuislozen, laag geletterden, mensen met een arbeidsbeperking of met GGZ-problematiek. Er heerste ook veel eenzaamheid onder ouderen, maar ook onder jongeren of alleenstaanden. Maar ook initiatiefnemers en initiatieven die zich richten op het helpen van mensen hadden en hebben het moeilijk, zoals sociaal ondernemers.

  Gelukkig spreek en zie ik regelmatig mensen of organisaties met een focus op het positieve die anderen willen helpen. Initiatiefnemers van maatschappelijke projecten maar ook bijvoorbeeld fondsen. Dankzij het initiatief en doorzettingsvermogen van mensen en dankzij de hulp van fondsen kunnen maatschappelijke ideeën tot bloei gebracht worden om  de huidige samenleving mooier te maken voor iedereen.

  Rondom de coronacrisis ontstonden er in 2020 steeds meer projecten en activiteiten om bepaalde groepen in de samenleving te ondersteunen. Ook het aantal burger- en buurtinitiatieven steeg. Coronahulp groepen ontstonden op verschillende plekken; zowel online als fysiek. Fondsen speelden hier op in door Corona noodfondsen op te starten, zowel lokaal als landelijk. Vaak waren de procedures van fondsen soepeler en sneller om snel hulp te kunnen bieden aan diegenen die dat nodig hadden.

  Wel merk ik nog steeds dat mensen niet weten waar ze moeten beginnen wanneer ze een idee hebben dat ze tot bloei willen brengen. Eens zei iemand tegen mij: ‘Ik weet niet waar ik moet beginnen en wat ik als eerste moet doen. Ik krijg er stress van en laat het dan maar zitten’. Ik hoor vaker mensen zeggen dat ze niet weten waar ze moeten beginnen, wat er in een plan moet staan, wat financiers belangrijk vinden om terug te lezen in het plan of hoe uitgebreid het moet zijn. Dit leidt tot uitstelgedrag, stress of onnodig veel tijdsinvesteringen. Anderen hebben al een plan ingediend bij financiers en kregen een afwijzing. Ze vragen zich af wat ze fout doen.

  Ik stel ze gerust en maak duidelijk dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn met de juiste handvatten. Om deelnemers hierin te ondersteunen, bied ik in mijn trainingen een invulformat aan waarmee ze direct aan de slag kunnen met hun projectplan. Dit geeft ze structuur en houvast. En dat brengt rust en het zet ze in de actiestand. Een deelnemer zei hierover: ‘Ik heb zoveel trainingen gevolgd over fondsenwerving, maar jij biedt het zo praktisch aan dat je meteen aan de slag kunt. Dat format helpt mij heel erg om structuur aan te brengen. Ik weet nu wat financiers willen weten en het zet me in de actiestand.’

  Daarom bied ik het invulformat ook los aan. Herken jij je in bovenstaande? Loop je al een tijdje rond met een idee voor een maatschappelijk project, maar loop je iedere keer tegen een drempel op. Weet je niet hoe en waar je moet starten, wat er in een plan moet staan, wat fondsen belangrijk vinden om te weten en hoe uitgebreid het moet zijn? Of heb je al een projectplan ingediend maar is het afgewezen omdat je plan niet goed genoeg was? Dan kan ik je geruststellen. Met de juiste handvatten lukt het ook jou om een projectplan te schrijven waarmee je fondsen en subsidies kunt aanvragen! Met het invulformat krijg je structuur en rust en kom je in actie om van 2021 een mooier jaar te maken. 

  Download hier het invulformat voor slechts 7,97 excl. btw en laat jouw idee in 2021 floreren tot een lonend projectplan waarmee je geld kunt werven voor jouw maatschappelijk project! En draag zo bij aan een mooiere samenleving voor iedereen! 

  Ik wens iedereen een bloeiend 2021!