5 veel gemaakte fouten bij fondsenwerving

Fondsenwerving wordt met alle bezuinigingen steeds relevanter voor een  succesvolle financiering van je project. Leer welke fouten je moet voorkomen.

Fout 1: De aanvraag sluit niet aan bij de missie of doelen van het fonds

Kijk bij het indienen altijd op de website van het fonds om te toetsen of   het project aansluit op de missie van het fonds. Kijk verder dan alleen de algemeen geformuleerde doelen. Bekijk bijvoorbeeld concreet wat voor soort projecten het fonds heeft ondersteund. Dat bespaart je een hoop tijd, moeite en energie.

Fout 2: De aanvraag is niet smart geformuleerd

Wanneer niet meteen duidelijk wordt wat het project inhoudt en er veel abstracte taal gebruikt wordt, haakt een fonds af. Een project moet duidelijk maken waar het een bijdrage aan moet leveren. En de aanpak dient concreet en wervend beschreven te zijn.  

Fout 3: Het project is niet realistisch

Projectaanvragen dienen realistisch te zijn en overzichtelijk. Een plan om bijvoorbeeld een initiatief, dat nog niet getest is in de praktijk, direct op te schalen naar 20 plaatsen in Nederland is te hoog gegrepen. Zeker als dat samen gaat met een torenhoge begroting.

Fout 4: Het project is aanbodgericht

Projecten die bedacht zijn voor een doelgroep zonder te weten wat de doelgroep nodig heeft, zijn vaak gedoemd te mislukken. Uitgaan van de vraag is noodzakelijk voor succesvolle financiering van een project.

Fout 5: De aanvraag is niet compleet

Afgeraffelde aanvragen waarbij veel relevante stukken ontbreken zijn ten slotte een doorn in het oog van fondsen. Er spreekt weinig professionaliteit van uit. Het is de eerste indruk die je van je organisatie geeft en het geeft een fonds weinig vertrouwen in de verdere uitvoering van het projec.

In het programma ‘blooming projects’ komen alle succes- en faalfactoren van financiering van je project aan de orde. Zie hiervoor de pagina ‘training en advies’. Je krijgt tips en tools om een project succesvol op te zetten. Loop je zelf tegen problemen aan bij het werven van fondsen voor je project en kun je wel wat hulp gebruiken, vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden via de contactpagina.  

 

senna-zwart 

Download hier het gratis E-Book 'De 5 regels voor succesvolle financiering van je maatschappelijke initiatief'!
En ontvang gratis tips en informatie over hoe je succesvol aan financiering komt voor je maatschappelijke initiatief.

Leave a comment